Ingyenes kiszállítás 15.000 Ft rendelés felett.

Ügyfélszolgálat: +36707390803 

Bio fodros kel por, magas vitamintartalmú, természetes gyulladáscsökkentő.
Bio fodros kel por, magas vitamintartalmú, természetes gyulladáscsökkentő.
4 260 Ft
ÚJ

Bio fodros kel por, magas vitamintartalmú, természetes gyulladáscsökkentő.

A Bio fodros kel porban található organikus, szárított kelkáposzta alacsony szénhidráttartalommal, erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal bír. Jelentős mennyiségű kalcium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, növényi rost, lutein és esszenciális aminosav tartalmának köszönhetően fogyasztása pozitív egészségügyi hatásokkal járhat.
4 260 Ft
Részletek
A Bio fodros kel por fő hatóanyaga a friss, organikus kelkáposzta, mely szárítva és őrölve kerül a termékbe. A fodros kel magas növényi rost tartalma mellett, további ásványi sók, B1- és B2-vitamin, valamin vas gazdag forrása. A készítmény organikus összetevőkből készült, vegán, továbbá GMO-, hozzáadott színezék- és gluténmentes. Könnyedén elkészíthető és emészthető, vegetáriánusok és vegánok számára egyaránt fogyasztható.

A fodros kel, vagy más néven Brassica oleracea, egy szuperélelmiszer, melyet összetételének és pozitív egészségügyi hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is neveznek. Megtalálható benne az összes fontos esszenciális aminosav, amit a szervezet nem képes előállítani. A fodros kel por az egészségvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakat a legkönnyebben hasznosuló formában tartalmazza. Jótékony hatásai továbbá kalcium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, élelmirost, lutein, valamint karotinoid és alacsony szénhidrát tartalmának is köszönhető.

A fodros kel egészségvédő szerepe
Antioxidáns hatása révén erős gyulladásgátló, fogyasztása csökkentheti bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát, hozzájárulhat a sejtek és csontok épségének fenntartásához. Segít megőrizni a bőr és a haj egészségét, védi a DNS-t a károsodástól, javítja a látást. Bővelkedik a szem egészségét védő luteinben, kalciumtartalma pedig több mint hatvanszorosa a friss spenóténak. Gyorsítja a kalcium felszívódását, valamint természetes zsírégetőként is használható, így hasznos kiegészítője lehet az egyes fogyókúráknak és diétáknak. Kén és szulforafán tartalma segítheti a szervezet méregtelenítését.
Már kis mennyiségben fedezi a szervezet napi K- és A-vitamin szükségletét, kiváló forrása az E-vitaminnak. A fodros kel por rendszeres fogyasztásával pótolható a legfontosabb vitaminok jelentős része.

A káposztaféle továbbá a daganatos betegségek kezelése során is igen népszerű táplálék-kiegészítőnek minősül. Csökkentheti a rák, a gyulladások, az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint lassíthatja a bőr és a sejtek öregedését. Ösztönzi az idegrendszer és az agy működését, javítja a memóriát, ezért érdemes ezt a kiváló zöldséget valamilyen formában rendszeresen fogyasztani. A fodros kel por felhasználása igen sokrétű, köretként, salátákba keverve, édes és sós ételekben is fogyasztható.
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantáltak.

Tudj meg többet a fodros kel szuperélelmiszerről!
Fodros kel por

Forrás:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22744944
https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000729.htm


Összetevők:
Tápanyagtartalom / 100 g fodros kel por:

Energia: 205.3kJ/48.3kcal
Zsír: 0,3 g
Telített zsírsavak: 0,22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 0,08 g
Szénhidrát: 7,32 g
Rost: 3,5 g
Fehérjék: 2,32 g
Só: 0,013 g
Vitaminok (C-vitamin): 0,0015 g

Alkalmazás:
Keverjünk el 1 púpozott teáskanálnyi port 150 ml (1,5 dl) folyadékban, ami lehet zöldturmix, vagy joghurt. A fodros kel por használata naponta legalább egyszer ajánlatos, de 3-szor, 4-szer is fogyasztható. Száraz helyen tárolandó. Használat után a csomagolás gondosan visszazárandó.

A táplálékkiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.
Adatok
Cikkszám
_3001290